Gelaagd glas
Gelaagd glas is enkel en alleen ontwikkeld om u veilig te houden. Het heeft dezelfde uitstraling als normaal glas, maar is sterk genoeg om:
bescherming te bieden tegen verwondingen
bescherming te bieden tegen vallen
bescherming te bieden tegen vandalisme en/of inbraak
De bescherming van gelaagd glas is te danken aan een tussenlaag van polyvinylbutyral (PVB), een kunststof materiaal dat tussen twee glasbladen wordt geplaatst. Hierdoor valt het glas bij een breuk niet uiteen in stukken. Het zorgt ervoor dat de scherven bij elkaar blijven zitten. Hierdoor krijgt u niet te maken met de scherpe randen van het glas.
Het veiligheidsniveau van het glas wordt bepaald door de glasdikte en het aantal folie tussen de glasplaten. Het impactniveau wordt door testen bij onafhankelijke testlaboratoria getoetst. Zo kunnen we per toepassing het juiste veiligheidsniveau aan u aanbieden.
HR++ Glas
HR++ glas bestaat uit twee bladen floatglas. Deze zijn met elkaar verbonden door middel van een metalen afstandhouder. Al ons HR++ glas is milieuvriendelijk en volledig Cradle to Cradle gecertificeerd.
In de spouw zit een edelgas, bijvoorbeeld Argon gasvulling. Deze gasvulling verbetert het isolerend vermogen. Dit wordt uitgedrukt in Ug-waarde, met nog eens zo’n 0,2 tot 0,3 W/(m2K). Dit is in tegenstelling tot normaal isolatieglas, waarbij de spouw enkel gevuld is met lucht.Ter vergelijking: HR++ glas isoleert ongeveer 2,5 keer beter dan standaard dubbel glas.
Tripple glas
Dit type isolatieglas bestaat uit 3 glasbladen. Zowel het buitenste als het binnenste glasblad zijn aan de binnenkant voorzien van een super-isolerende (Low-E) coating. Deze speciale coatings weerkaatsen warmte en laten tegelijkertijd licht door. Echt onderscheidend maakt, zijn de superieure prestaties van dit type triple glas:
Uitzonderlijke isolatiewaarde (Ug) tot 0,4 W/m2K
Hoge lichttransmissie (LT) tot 75%
Hoge zontoetredingsfactor (ZTA) tot 63%
lichtreflectiefactor (LR) tussen 15% en 21%
Zonwerend glas
Zonwerend glas houdt de warmte buiten tijdens zonnige dagen en laat tegelijkertijd het licht volop binnen. Met dit type beglazing wordt niet alleen oververhitting tegengegaan, maar ook het energieverbruik aanzienlijk verlaagd. Er is immers minder energie nodig om een woning of gebouw te koelen.
Naast de zonwerende functie heeft de beglazing ook isolerende eigenschappen. In de winter zorgt het glas ervoor dat de binnenwarmte wordt behouden. Zo kan de verwarming langer uitblijven. Zowel in de zomer als de winter zorgt de zonwerende beglazing voor een optimaal binnencomfort. Dit dankzij de toegepaste coating.