Zonwerend glas

Natuurlijke lichtinval draagt sterk bij aan een gezond binnenklimaat en een duurzaam woon- en werkcomfort. Met name glasdaken en grote raampartijen zorgen voor veel binnenvallend daglicht en warmte van de zon. Ook het soort glas heeft invloed op de hoeveelheid licht dat binnenkomt. Zo laat bijvoorbeeld standaard float glas maar liefst 90% van het daglicht door.

Zonwerend glas houdt de warmte buiten tijdens zonnige dagen en laat tegelijkertijd het licht volop binnen. Met dit type beglazing wordt niet alleen oververhitting tegengegaan, maar ook het energieverbruik aanzienlijk verlaagd. Er is immers minder energie nodig om een woning of gebouw te koelen.

Naast de zonwerende functie heeft de beglazing ook isolerende eigenschappen. In de winter zorgt het glas ervoor dat de binnenwarmte wordt behouden. Zo kan de verwarming langer uitblijven. Zowel in de zomer als de winter zorgt de zonwerende beglazing voor een optimaal binnencomfort. Dit dankzij de toegepaste coating.

Triple glas

Dit type isolatieglas bestaat uit 3 glasbladen. Zowel het buitenste als het binnenste glasblad zijn aan de binnenkant voorzien van een super-isolerende (Low-E) coating. Deze speciale coatings weerkaatsen warmte en laten tegelijkertijd licht door.

  • Uitzonderlijke isolatiewaarde (Ug) tot 0,4 W/m2K
  • Hoge lichttransmissie (LT) tot 75%
  • Hoge zontoetredingsfactor (ZTA) tot 63%
  • Gunstige lichtreflectiefactor (LR) tussen 15% en 21%

HR++ glas

HR++ glas bestaat uit twee bladen floatglas. Deze zijn met elkaar verbonden door middel van een metalen afstandhouder. Al ons HR++ glas is milieuvriendelijk en volledig Cradle to Cradle gecertificeerd.

In de spouw zit een edelgas, bijvoorbeeld Argon gasvulling. Deze gasvulling verbetert het isolerend vermogen. Dit wordt uitgedrukt in Ug-waarde, met nog eens zo’n 0,2 tot 0,3 W/(m2K). Dit is in tegenstelling tot normaal isolatieglas, waarbij de spouw enkel gevuld is met lucht.

Ter vergelijking: HR++ glas isoleert ongeveer 2,5 keer beter dan standaard dubbel glas.